class="single single-post postid-4592 single-format-standard"
V ^

Recepten uitwisselen

$

12 juni 2011
“Zo. Dat is een stevige berg met paddo’s.”

Ik draaide me om en zag een kaalgeschoren hoofd, een sikje en een stierennek. Uitlopers van een tribal tattoo waren tot in de nek zichtbaar. Achter op het mouwloze motorjack: een groot embleem van een bekende motorclub.

Meneer Davidson had gelijk. Naast olijven, Turks brood en een kleine verpakking suçuk lagen acht joekels van portobello’s.

“Ja, die zijn lekker op de barbecue.”

De culinaire belangstelling van de motorduivel leek gewekt. “Hoe doe je dat dan?”

Tsja. Eigenlijk is het een eigen recept. Geheim. Niet bedoeld om met de hele wereld te delen. Maar ja, soms moet je over je principes heen stappen. Voor de veiligheid.

“Nou. Eigenlijk is het een eigen geheim recept. Maar goed. Je begint dus met de buitenkant. Die smeer je in met olijfolie. Want die paddestoelen moet je in aluminiumfolie grillen. Als dat spul blijft plakken en je krijgt het tussen je vullingen dan wordt je helemaal gek.”

Harley keek me aan alsof ik het verwijfde neefje van Gordon was. De billenmaat van Maik de Boer. Een beetje folie tussen je kiezen, boeien. Ik vreet een rol van dat spul bij het ontbijt. En ik flos met prikkeldraad.

“Daarna wrijf je zout aan de buitenkant. Vervolgens maak je een marinade van olijfolie, gyroskruiden en een beetje piri-piri en dat giet je er aan binnenkant in. Dan Boursin er bovenop. Geraspte kaas daar weer overheen. Beetje verse peper, folie dichtvouwen en een minuut of tien op de barbecue.”

Het bleef even stil. De informatie moest gesaved worden op de harde schijf. “Klinkt goed. Maar nou heb jij dus alle paddo’s.”

Inderdaad, ik had alle paddestoelen uit het kratje meegenomen. Hij keek me verwijtend aan, spande zijn biceps en maakte zich extra breed. Vastbesloten om de paddo’s, al dan niet met geweld, in beslag te nemen. Ik besloot op z’n gevoel te spelen.

“Het is voor m’n moeder. Die is jarig vandaag.”

Zijn blik verzachtte. Moeder en motorduivels, een gevoelige combinatie.

“O. Nou. Eet smakelijk dan maar.”

“Dank je!”

Een zucht van opluchting. Daar kwam ik toch goed weg. Ik ging er maar vanuit dat hij de gevoelige receptinformatie onder de helm zou houden. Mijn geheime recept was veilig.

Be Sociable, Share!

Comments


  • Eriicsiitho  –  September 16, 2012 at 05:59pm  – 

    Hee leuk dat je dit hebt geschreven maar was er niet nog iets zaigls te drinken wat iedereen heerlijk vond en iedereen bij mij bestelde? Jaa mijn smoothies die ik gemaakt heb na de hoofdmaaltijd, wie dit recept wilt weten moet zeker doorlezenIngrediebnten voor 5 personen!2 bananen7 aarbeien of 4 bramenEen scheutje melk2 zoete appelseen beetje sinasappelaardbeiensap (lang woord zeg)En dan in de foodmixer gooien, en 1,2,3 viollaWil jij meer weten over lekker smoothies, misschien gaat delicious er wel wat over schrijven!Ik vraag het alvast aan makkieGroetjes Diederick 10 jarig smoothiegenie!!!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>