class="single single-post postid-4573 single-format-standard"
V ^

Naakte waarheid

$

13 mei 2011
Iets heel anders had ik me erbij voorgesteld. Ontspannen en rustig. Ruim, relaxed en vol beschaafde en van gezondheid blakende mensen. Niet: een massa-recreatiepark voor dwangmatige naaktlopers. Zeker niet de kijk-mij-me-eens-nakend-op-m’n-gemak-voelen-uitstraling waar het gros van de bezoekers van ‘welnesscenter’ de Zwaluwhoeve mee te koop loopt.

Heel bijzonder: in de sauna yoga-ende mannen die je een onbelemmerd uitzicht geven op hun artiesteningang. Vrouwen die na de koude douche beide borsten over de schouders zwaaien en uitgebreid hun naad gaan staan drogen. Met een witte handdoek.

En wat verder opviel tijdens ons saunabezoek? De piemel moet kaal. Niet uitdunnen of dode puntjes bijwerken. Radicaal kaal. Inclusief testikelen, want de boel moet glimmen. Aan de rest van het lichaamshaar wordt geen bal gedaan. De kale klabanus is een bleke woestijn in een oase van beharing.

Fascinerend: heren van middelbare leeftijd die tijdens het koffiedrinken beide noten op het randje van de stoel balanceren, maar de puddingbuks laten hangen. Dekselse acrobatiek. Razendknap.

Maar het was wel goed voor mijn zelfvertrouwen, zo’n dagje sauneren. Want wat is gebleken? Ik heb een hele leuke en toch doodgewone piemel. Beschaafd. Geen kale porno-slurf, dat niet. Maar ook geen blauwe borrelnoot, een populair modelletje in naaktkringen. Gewoon een keurige volwassen pielemoos zonder toeters, bellen of old-man-balls. Keurig onderhouden, een compact en overzichtelijk zaakje.

Voor wie het toch eens wil proberen hier een aantal tips. Mocht je overwegen een bezoekje te brengen aan de Zwaluwhoeve dan is het zaak je tegen de stroom in te bewegen. Als bij een paar regendruppels de massa naar het binnengedeelte trekt, schuivel jij stiekem een buitensauna in en zit je heel even alleen. Klaart het weer een beetje op, zoek dan je vertier binnen. Doe je dit niet, dan zit je bil aan bil elkaar onder te zweten in te volle hokken met te volle mensen. Of je drinkt voor drie euro vijftig een glas wijn wat nog voor geen derde vol is. Het is dus dat ik me met M. heerlijk heb zitten verbazen over kuddegedrag, naaktneuroses en humoristische geslachtsorganen, anders was het een verloren dag geweest.

Mijn advies over de Zwaluwhoeve: gewoon niet gaan. Ga naar een kleinschalige sauna in je eigen dorp. Zonder notoire naaktlopers, tietslingeraars, potloodventers en ander klootjesvolk. Gewoon thuisblijven kan natuurlijk ook. Lekker met je joggingbroek op de bank of in short in de tuin. Dan hoef je je noten niet te epileren of je bilnaad te harsen. Heerlijk, om kleren aan te hebben.

Be Sociable, Share!

Comments


 • Laurent  –  May 13, 2011 at 10:18pm  – 

  Geen HAAR op mijn ba..hoofd die eraan denkt ooit naar een sauna te gaan!

 • Peter de Kock  –  May 14, 2011 at 11:29am  – 

  Ik zie hier een nieuw soort marketing ontstaan. Na het lezen van je artikel en ondanks je zeer goed onderbouwde advies, had ik toch een zekere nieuwsgierigheid de website van die Zwaluwhoeve eens te bekijken :)

 • Marco Raaphorst  –  May 14, 2011 at 11:35am  – 

  goeie regels! genoten.

 • Mootje  –  May 14, 2011 at 11:43am  – 

  @ Peter de Kock
  De site en het logo van de Zwaluwhoeve zien er zeer exclusief uit. Als je eenmaal door de chique incheckbalie bent, valt het enorm tegen. Gelukkig had ik ons culinair arrangement voor een scheet en drie knikkers op vakantieveilingen gescoord. Beetje jammer dat we er een gratis arrangement sterrenkijken bij kregen. (jaha, die oude meneer legde echt zijn voet naast zijn hoofd terwijl wij tegenover hem zaten, IEUW!) ik zeg: NIET DOEN!

 • Peter de Kock  –  May 14, 2011 at 02:49pm  – 

  @Mootje Dat klinkt als een deleted scene uit the naked gun :)

 • Verbal Jam  –  May 16, 2011 at 10:25pm  – 

  Kijk, het is door DIT soort dingen dat ik bij die ‘derde ster’ van Ajax telkens aan iets heel anders moet denken.

 • aapje  –  May 22, 2011 at 12:20pm  – 

  Als fervent saunabezoeker vind ik dit een leuk stukje. Alleen: bij saunabezoek is bloot normaal. Misschien moet je je eens mer verdiepen in de ins en outs van saunabezoek? De zwaluwhoeve staat bekend als de efteling onder de sauna’s, niet aanprijzenswaardig dus….

 • Mootje  –  May 23, 2011 at 09:12pm  – 

  @Aapje
  We begrijpen ook wel dat bloot normaal is bij een saunabezoek. Wij zaten nou ook niet echt in een driedelig pak en hebben ook eerder een sauna bezocht. Maar dat mensen in de Zwaluwhoeve yoga-oefeningen doen terwijl anderen tegenover ze zitten en op afstand een rectaal onderzoek kunnen doen en dat er mensen zijn die “flikflooien” in het zwembad vinden wij niet kunnen……ook niet in de Efteling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>