class="single single-post postid-4511 single-format-standard"
V ^

Met ribbels

$

2 april 2011
Van mode heb ik geen kaas gegeten. Niet dat ik kleding of uiterlijk onbelangrijk vind, maar veel van wat ‘hot’ is gaat aan me voorbij. De meeste modegrillen snap ik niet en wat ik wel begrijp vind ik vaak een beetje raar. Of tegen de tijd dat ik eraan gewend ben is het alweer uit.

Vooral vrouwen hebben er een handje van zichzelf voor paal te zetten. Voor wie gelijk wil roepen dat ik een opportunistische seksist ben: dat klopt. Maar dat heeft hier verder niks mee te maken. Lees onderstaand lijstje met vrouwelijke modemissers eens door en je begrijpt wat ik bedoel:

 • De megazonnebril, model Rachel Hazes. Zelfs het mooiste meisje ziet er met zo’n geblindeerde voorruit uit als een genetisch gemanipuleerde strontvlieg.
 • Uggs. Ja, sorry, alweer. Voor de derde winter op rij heb ik moeten kijken naar die vormeloze pauperpantoffels. Voor het luttele bedrag van 210 euro per paar loop je op de suedetechnisch minst bedeelde beestjes uit het weiland. Ik kan alleen maar hopen dat van het restschaapmateriaal een fatsoenlijke shoarma is gemaakt.
 • Dagelijks te bewonderen in de intercity Amsterdam – Hoorn: het hoerige sletje met bibberhondje in blingtas. Nee, ik heb het niet over een enkeling: het zijn er nog veel en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zowel de blingsnol als het truthondje.
 • De tribal tattoo op de onderrug. Ook wel: Het Aarsgewei. Ondraaglijke pijnen doorsta je als vrouw om het te krijgen. Zelf krijg je hem nooit live en integraal te zien. Of je blik moet er toevallig langs glijden op het moment dat je je kop uit je kont haalt.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat doe ik een andere keer wel weer. Want ook wij mannen kunnen er wat van. Onze blunders zijn dan wat kleiner, het zijn er wel veel meer. Ik noem: de voorgescheurde spijkerbroek, het glimshirt met spiegeltjes en kraaltjes, Croqs, de witte Blackberry met glimmers, slangenleren cowboylaarzen, Mickey Mouse stropdassen, de oorbel met diamant, skinny jeans, rode Dockers-broeken en geschoren ballen. Alsof testikelen er kaal wel leuk uitzien.

Zelf heb ik een paar maanden geleden een broek gekocht en ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan moet denken. Op zich een leuke jeans, alleen heeft het van die voorbezwete ribbels in de knieholte. Voor de duidelijkheid: ik heb geen t-shirts waar in de winkel al zweetoksels in zaten. Schoenen die nieuw naar Zwitserse kaas ruiken? Ook niet.

Waarom dan wel die zweetribbels? Een normaal mens krijgt pas van die transpiratieplekken in de broek als het ding eigenlijk gewassen zou moeten worden. Niet als het ding fris uit de wasmachine komt. Laat staan vers uit de winkel.

Mijn vraag is dus: wie heeft het bedacht, dat vies cool is? Heleen van Rooyen? Een dakloze? Hero Brinkman? Het wachten is wat dat betreft op de witte boxer met voorgetrokken remspoor. Daar zullen Maik de Boer of Victor & Rolf ook wel weer een gat in de markt in zien. Ik niet. Ik zie alleen een vieze bruine streep.

Be Sociable, Share!

Comments


 • wat ook echt niet kan bij mannen: mannenuggs uiteraard. En zo’n surf-ik-ben-een-wereldreiziger-kettinkje met een haaientand of houten surfplankje. aan zo’n touwtje. gatver.

 • Met zo’n broek zou ik nog kunnen leven maar witte badstof sokken en sandalen….AAAAAAARGH!!!

 • “Het Aarsgewei” hahahaha, heb je die zelf bedacht? Die kende ik nog niet.

 • Femalegheid  –  April 3, 2011 at 09:16pm  – 

  Mooi weer en mannen. Korte broek, surfslippers en nagels met slijptol look.

 • verbaljam  –  April 17, 2011 at 05:42pm  – 

  De Crocs zijn een heerlijke uitvinding, want ze lopen geweldig. Maar daarover is de mensheid verdeeld in twee kampen, begrijp ik.
  De meest onzinnige modegril is de broek met kruis op de knieën. Dat gaat echt te ver. Dan kun je nog beter gewoon met je lul uit je broek gaan lopen, dan loop je nog minder voor spot.

 • Marco Raaphorst  –  June 27, 2011 at 02:33pm  – 

  en van die figuren die vroeger een stuiver in hun schoenbandje deden…

  mode is gekte. als je die mode-ontwerpers allemaal ziet. verwende kleuters.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>