class="single single-post postid-4440 single-format-standard"
V ^

Asociale varkens

$

22 maart 2011
“Moet je nog koffie?”
“Wat?!”
“OF JE NOG KOFFIE WIL!”
“HUH?!”
“KOFFIE!!!”

Eindelijk komt de buurman met z’n luie gat van de tuinstoel. Hij staat op en steekt z’n besnorde hoofd naar binnen, richting de 65 kilo rookvlees waar hij mee scharrelt. “Wat is daarmee dan?”

“WAARMEE?”
“MET KOFFIE?”

De buren van M. zijn heel vermoeiend. De ranzige haren in het afvoerputje van de beschaving, zo zie ik het. Menig zonnig weekend worden we geconfronteerd met de loeiende schoorsteen Sjon en zijn geliefde. Op een meter afstand van elkaar zitten ze in de tuin, rokend of hun leven ervan afhangt, te converschreeuwen. Omdat Frans Bauer op volle kracht uit de speakers schalt kunnen ze elkaar nog net verstaan, en wij ook. Heel leerzaam. Sjon Jr. heeft een hardnekkige drugsverslaving, zo hebben we ontdekt. Sjonita kreunt tijdens de doorsmeerbeurt alsof ze ernstige obstipatie heeft en doet dat bij voorkeur met het slaapkamerraam open. Sjon himself heeft uitgevonden hoe je liedjes van Wolter Kroes en Dries Roelvink kan downloaden. Shuffelen in een afspeellijstje is hem ook al gelukt. Kort samengevat: het gras aan onze kant van de schutting is eigenlijk best groen; wij zijn leuke beschaafde mensen. Erg knap ook, trouwens. Maar het gras zou nog groener zijn als Sjon wat vaker opdondert naar het huis van z’n schatje.

Het preventief ruimen van tokkies in de winterperiode schijnt niet te mogen, want aso’s zijn tegenwoordig de shit. New Kids vinden ‘we’, ondanks de driehonderdste herhaling van dezelfde banale grap, nog steeds onmetelijk grappig. En het puberende tuig van Oh Oh Cherso/Tirol kan je boeken voor feesten en partijen. Er schijnen mensen te zijn die het doen ook. Echt waar.

Ik ben er klaar mee, met dat asociale gedoe en de coolheid die het wordt toegedicht. Als ik een puber voor de zoveelste keer ‘kanker’ hoor roepen, terwijl hij heel nonchalant een blikje energy-drink op straat flikkert en een joint opsteekt, dan draait m’n hart zich drie slagen om in m’n borstkas. Het liefst zou ik zo’n kutjong met een touw om z’n scrotum achter een tractor aan slepen, maar dan ben ik zelf net zo erg. Dus dat doe ik dan maar niet. Ik heb overigens ook geen tractorrijbewijs, maar dat terzijde. Maar varkens, dat zijn het, allemaal.

Ondanks de toenemende tokkiepopulariteit is het gelukkig niet alleen maar hosanna in het land der asocialen: het tij lijkt te keren. Mijn goede vrinden van de PVV blijken namelijk in financiële problemen te verkeren. En ze vragen mij om een financiële injectie. Ja, daarvoor moet je dus niet in huize Jooper zijn. Ongezien de kolere en ongeopend de vuilnisbak in. Toedeledoki. Zoek het lekker uit met je nood. Aso’s.

Be Sociable, Share!

Comments


 • Dat klinkt alsof je beter naast een varkensstal kunt wonen want varkens zijn hele sociale dieren :)

 • Altijd weer gezellig, die eerste mooie dagen. Wanneer blijkt dat je hele buurt blijkbaar op instorten stond, gezien de massale renovatiewerkzaamheden die overal om je heen, liefst gemotoriseerd, beginnen.

 • Jooper  –  March 23, 2011 at 10:09am  – 

  @Peter
  Ze doen het ook erg goed op de barbecue :-)

  @Laurent
  Yep. De Kärcher hebben we afgelopen weekend ook weer langs horen komen en schuren/boren/timmeren is op mooie lentedagen ook altijd populair. Dat lijkt allemaal alleen te kunnen als de zon schijnt.

 • Beste Rijdende Rechter, wij eisen dat Sjonita een kussen op haar kop doet tijdens de doorsmeerbeurt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>