class="single single-post postid-4087 single-format-standard"
V ^

Radiohead – King Of Limbs

$

25 februari 2011
Thom Yorke van Radiohead is een mongeaul. Excusez le mot en mijn welgemeende verontschuldigingen voor de explicit lyrics en het GeenStijl-taalgebruik, maar het is even niet anders. Het laatste album van Radiohead is, voor de zoveelste keer sinds OK Computer, een gedrocht vol songs geworden die vooral geschikt zijn om de visite z.s.m. de deur uit te werken. Als het niet helpt als je je pyjama aantrekt en vraagt of ze nog een kopje koffie willen voordat ze opdonderen dan zet je gewoon King Of Limbs even op. Geheid dat ze binnen een halve minuut jas, tas en sleutels hebben verzameld en stante pede de biezen pakken. Geen afscheidszoenen. Wegwezen hier, en snel!

Niemand houdt van Thom Yorke. Als mensen oprecht om je geven dan laten ze je niet van die idiote dingen doen. Dan zeggen ze: Thom, beste jongen. Luister naar me. Het maakt niet uit dat je een wereldster bent. Of dat je een paar van de beste albums ooit achter je naam hebt staan. Dat telt nu even niet, oké? Let je op? Dat je een kratje bier achter je kiezen hebt doet er niet toe. Die twee snuiven coke maken je er ook niet bepaald soepeler op. Thom. Thom! Kijk me aan. Hier ben ik. Niet zo zielig kijken met die waterige oogjes van je. Hoor je me? Niet doen. Je bent een blanke man. Herstel: een blanke Brit. Het ziet er niet uit. Niet dansen. Niet doen. Gewoon niet.

Thom deed het toch. Hij maakte een plaat zo aanstellerig dat na één draaibeurt muizen, houtworm en stofmijt het bij mij thuis voor gezien hielden. En daarna deed hij een dansje. Wat een imbeciel. Wat een kutplaat. En wat jammer dat zo’n geweldige band nu van die arty-farty artistiekerige elektronische zeikmuziek maakt. Wat een aanstellers. Bah.

Be Sociable, Share!

CommentsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>