class="single single-post postid-3874 single-format-standard"
V ^

De meest foute platenhoezen ooit

$

16 december 2010
De charme van de ouderwetse LP is meer dan alleen het geluid. Oké, de analoge sound die via je speakers de kamer inkomt voelt als een warme deken op een koude winteravond. Ook het gevoel van het opzetten van de plaat heeft een nostalgische kracht die veel dieper gaat dan het aanklikken van een mp3. Het ritueel van platen draaien vind ik heerlijk! Het oog wil echter ook wat. En dat is dus een van de mooie bijkomstigheden van de LP: de hoes. Veel ruimte voor het artwork, vooral bij dubbelaars die je uit kan vouwen. En als de binnenhoes dan ook nog bedrukt is ben ik helemaal een tevreden mens.

Gistermiddag stond ik even bij de Amsterdamse platenzaak RecordFriend door de bakken te struinen. Ik was op zoek naar een oude Bill Withers-lp, toen ik, zomaar ineens, één van de allerlelijkste LP-hoezen ooit in m’n handen had: ‘Inside You’ van The Isley Brothers. Nogal een dubieuze titel als je de uitdossing van de heren bekijkt. Laat een stukje zeep vallen met een Isley achter je en voor je het weet wordt je Caravan of Love door één van de brothers geswaffeld. Are you ready for the time of your life? Nou, dat dacht ik dus niet.

Wie wel eens in mijn knusse appartementje op bezoek is geweest weet dat de trapopgang een verzameling van aan de muur bevestigde rariteiten is. Platenhoezen van Nana Moskouri en MC Miker G & DJ Swen hangen er al, maar ook een Josti-band affiche en een Mr. T-barbie: jazeker, ik ben een man en ik verzamel nutteloze troep. Maar dat gaat nu dus veranderen. Mijn goede voornemen voor 2011 is om zoveel mogelijk foute platenhoezen te verzamelen en die in m’n trappenhuis tentoon te stellen. En dan bedoel ik dus niet van die bewust gemaakte misbaksels; mijn voorkeur gaat uit naar artiesten die zelf serieus dachten dat ze er lekker op stonden.

Hieronder alvast een voorproefje van waar ik naar op zoek ga. Tips zijn overigens van harte welkom!

Be Sociable, Share!

1 Trackbacks/Pingbacks


CommentsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>