class="single single-post postid-3205 single-format-standard"
V ^

Bloggeleuter

$

6 juli 2010
Een paar maanden geleden werd ik op twitter ‘lastiggevallen’ door Josephine en Karin. Waarom het in de commentvelden op Jooper niet mogelijk is om de URL van je eigen weblog in te vullen. Het antwoord moest ik ze schuldig blijven. Geen flauw idee! Ik tweette wat terug dat het volgens mij niet in het WordPress template zat ingebouwd, zonder eigenlijk al teveel benul te hebben waar ik het over had. Mijn excuus dat ik de ballen verstand heb van WordPress en dat ik daar dus ‘een mannetje’ voor heb werd ook niet geaccepteerd; het moest geregeld worden en als het kon een beetje rap. Anders zou er wat zwaaien, aldus de dames.

Nou begrijp ik best dat de ijdeltuiten onder ons in één klik weer terug naar hun eigen blog willen. Dan kunnen ze kijken of die misschien even mooi is als het oogverblindend fraaie Jooper.nl. Onmogelijk natuurlijk, dat begrijp je zelf ook. Als ik onder de douche sta te zingen denk ik ook niet ineens dat ik Otis Redding ben. Maar toch, het zou sympathiek zijn als ik de mogelijkheid zou bieden. En sympathiek, dat weten jullie, is my middle name. Ik ben sympathieker dan Mahatma Gandhi en de Dalai Lama samen. En nog bescheiden ook…

Maar goed, de dag na bovengenoemde twitter-intimidatie heb ik mijn ‘mannetje‘ maar eens aangeschoten (‘aangeschoten’ is overigens zijn middle name, maar dat terzijde) om de onderste steen boven te krijgen.

“Hé droplul, waarom kunnen de commenters hier eigenlijk hun eigen URL hier niet kwijt? Nounounounounou?! Regel dat. Nu!!!!!”

‘Mannetje’ reageerde, zoals te verwachten, geschrokken en onder de indruk van mijn erudiete doortastendheid.

“Donder op, geitenbeffer. Ik heb nog niet eens m’n eerste kop koffie op. Heb je niks belangrijkers te doen onder werktijd?”

‘Mannetje’ concludeerde een paar dagen later na uitgebreide research dat er geen plugin was voor een URL in het commentfield. Het kon dus gewoon niet, klaar. Ook Josephine had ernaar gezocht, omdat ze het template van dit blog (maar dan zonder de smaakvolle en uiterst subtiele kleurschakeringen) wel leuk vond om misschien in de toekomst te gaan gebruiken. Helaas, ook zij kon de oplossing niet vinden. Niets aan te doen dus of, zoals de Westfriezen het zeggen: ‘t is nie aars.

Gisteren zat ik wat spam te deleten toen me ineens opviel dat er bij comments nu ineens wel ruimte is voor een URL, alleen moet ik die dan zelf plaatsen, aan de achterkant van het blog. Vermoedelijk oorzaak: Update 3.0 van WordPress. Dus als reaguurdert kan je je URL niet zelf toevoegen, maar ik kan het wel voor je doen. En vanaf nu ga ik dat ook doen! Sympathiek, toch?

Be Sociable, Share!

Comments


 • sjeetje, wat een beetje zeiken door wat wijven al niet kan doen! 😉

  maar dank hoor. zeer veel dank.

 • ik heb ook wordpress en bij mij zat t er automatisch al in volgens mij. maar ik zal verder geen commentaar leveren op je ‘mannetje’ haha

 • Een staaltje ongehoorde blogservice Jooper. Je krijgt het er nog druk mee als je straks zo’n honderd comments per blogpost scoort.

 • Jooper  –  July 6, 2010 at 10:55pm  – 

  @Elsbeth
  Dat schijnt te verschillen per template. Tenminste, dat zegt mannetje.

  @Peter
  Bij 100 comments per blogpost laat ik een paar reclamebannertjes plaatsen en huur ik een moderator 😉

  @Karin
  Zeiken door wijven? Wel ff je taalgebruik kuisen hoor, dit soort taal tolereren wij niet op dit uiterst beschaafde logje…

 • Très sympa, het zijn de kleine dingen die het doen.

 • Eh, verrekten koekwaus, er zwaait hier hullegoar niets!!! Ook nooit gedaan. Er zwaait hooguit wat als iemand weggaat en dat is mijn arm!!! En ik ben ook ginne ijdeltuit want er valt niets te tuiten!!! Zo, nu haal ik het koren van je molen :)
  Maar ik kan wel ontzettend lachen om je blogje. Jooperrrrrrrt ten voeten uit!!

 • SuperJooper!

 • Ik heb mij reeds lange tijd afgevraagd waarom ik hier mijn zelfpromotie niet kwijt kon. Heel wijs dat je hier nu iets aan doet, opdat je lezers kunnen meegenieten van de eredivisie. Zeg maar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>