class="single single-post postid-2540 single-format-standard"
V ^

Niet vloeken

$

30 april 2010
Nietvloeken @Jooperrr Zweer niet ijdel, vloek noch spot http://href.in/6y7hi9 (de 10 geboden) De schuldige tweet: http://bit.ly/doMM47

Heb ik dus weer. Woensdagmiddag in een warme trein werd ik omringd door een aantal medereizigers die het, om het heel voorzichtig uit te drukken, wat minder nauw namen met de persoonlijke hygiëne. Ondanks de open raampjes ademde ik een lucht in die deed denken aan een combinatie van een stuk gorgonzola over de datum en een natte zure zwerver.

Nou is het in het Amsterdamse openbaar vervoer niet heel ongebruikelijk om, wanneer je iets dwars zit, als een schuimbekkende debiel schreeuwend door de trein te rennen, je haar in de fik te steken of aan de noodrem te trekken. Bij dat soort uitingen voel ik me toch wat ongemakkelijk, dus pakte ik mijn mobiel, logde in op twitter en uitte mijn irritatie. Met een welgemeende ‘gvd’ als bijlage. Let wel, geen volledig uitgeschreven godverdomme, laat staan dat het om een godsgloeiende ging; mijn ongenoegen over het stel meurende bunzingen dat te beroerd was om een spuitje deo in het weelderig woekerend okselhaar te sprayen onderstreepte ik met een schattig piepklein gvd-tje. En dat mag dus niet.

Toen ik ’s avonds thuis mijn twitter-mentions checkte bleek namelijk dat @nietvloeken het nodig had gevonden mij aan te spreken op mijn godslasterend taalgebruik. Met bovenstaande mededeling als resultaat. Voor alle duidelijkheid, @nietvloeken is geen follower van mijn erudiete en altijd hoogstaande twitterjuweeltjes en kan dus onmogelijk ongevraagd geconfronteerd zijn met mijn geblaat . @nietvloeken heeft een zoekmachine die zoekt (ja, dat doen zoekmachines) naar iedere ongelovige die het waagt een godvertje het web op te slingeren. Om vervolgens de tweet “Zweer niet ijdel, vloek nog spot” naar de misdadiger in kwestie te sturen.

De reclamecampagnes met posterteksten als “Vloeken is aangeleerd” vind ik al bloedirritant (bidden is net zo goed aangeleerd en daar val ik kerkgangers ook niet mee lastig), maar dit is een achterlijk initiatief van ongetwijfeld één of andere hypocriete vrome paardenlul die stiekem ’s avonds in het park zijn ongewassen geslacht aan bij voorkeur minderjarige voorbijgangers en jonge hondjes toont volkomen zinloos. Ik heb het niet over iemand die zich persoonlijk beledigd voelt en daarop reageert. Nee, we hebben te maken met iemand die een twitteraccount aanmaakt, een zoekprogramma activeert en iedereen vanuit een religieus oogpunt lastig valt met ongevraagd commentaar. En die moet dus gewoon een heel eind opdonderen en zich met z’n eigen zaken bemoeien.

Vloeken is het uiten van gevoelens. Je gooit er een paar krachttermen uit en je bent je negatieve gedachtes weer een tijdje kwijt. Je kan natuurlijk ook als rechtgeaard gristen alles binnenhouden. De gevoelens zijn er wel, maar je onderdrukt ze. Uiteindelijk raak je zo gefrustreerd dat je dingen gaat doen waar andere mensen hun leven lang verdriet van ondervinden. Dus beste @nietvloeken, vloeken lucht op, vloek maar gewoon wel. En hoe erg is dat gvd-tje van mij nou eigenlijk? Lul.

Be Sociable, Share!

Comments


 • Peter de Kock  –  April 30, 2010 at 05:59pm  – 

  LOL, dat comment van @nietvloeken werkt behoorlijk averechts. Is trouwens met alles zo waar je ‘niet’ voor zet. Lees deze zin en denk maar eens niet aan een roze olifant. Zie je wat er gebeurde? :)

 • Michael Minneboo  –  May 1, 2010 at 09:30am  – 

  @Peter de Kock: Wil je straks even langskomen, er staat een roze olifant bij mij in de kamer? :)

  @Jooper: Ik block die gristenspammers altijd. Je kunt via tweetdeck op user drukken en dan de optie blocken en melden als spam- aanklikken. Kan hij je niet meer volgen, krijg je ook geen domme tweets meer van hem. Dat scheelt een hoop gezeur.

 • Jooper  –  May 1, 2010 at 09:35am  – 

  @Peter
  Dankzij jou reactie denk ik nu aan een roze olifant en aan Frans Duijts. Het brein maakt soms rare gedachtesprongen…

  @Michael
  Je kan ook reageren en ze uitschelden. Of je laten inspireren om een blogpost te schrijven :-)

 • karin r.  –  May 1, 2010 at 10:06pm  – 

  ik heb me kostelijk vermaakt tijdens het lezen van dit blogstukje. en een gvd op z’n tijd lucht idd op.

 • Josephine  –  May 9, 2010 at 10:11pm  – 

  Gotsakkerejuu, dat lucht op!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>