class="single single-post postid-1925 single-format-standard"
V ^

Gedogen moest verboden worden

$

28 februari 2010
Het is een terugkerende ergernis, de verzameling turflulletjes die in het weekend rond het middaguur de eerste joint al opsteken. Verzamelplaats voor het groepje blowers is een bankje aan de gracht voor mijn huis. Lamlendigheid en chagrijn straalt van de bleke smoeltjes. Terwijl ze lusteloos voor zich uitstaren vliegt de ene pretpeuk na de ander in de fik. Rotzooi wordt op straat geflikkerd en iedereen die het waagt een kritische blik te werpen wordt een kwaadaardig gezwel met uitzaaiingen toegewenst.

Ik ben helemaal klaar met het gedogen van wiet. Niet vanwege mijn politieke principes, hoewel ik ons gedoogbeleid een teken van lafheid vind. We kunnen een hele dikke middelvinger opsteken naar Frankrijk, Duitsland en de UK, want je zou toch denken dat de Nederlandse politiek in staat is om met wet- en regelgeving zelf een oplossing te bedenken. Maar nee, we draaikonten wat heen en weer; als wij legaliseren, wat zal de rest er dan van denken?

Fuck de mening van de rest, zeg ik. Legaliseren, maar dan wel met strakke regels. Waarom?

Vanwege het gehang op straat van dat blowende trainingspakkenvolk op badslippers met witte sokken, alleen daarvoor zouden ze al een bekeuring moeten krijgen. En dan heb het nog niet eens over de troep voor m’n deur en in het weekend wakker gebruld worden (‘kankergezellig, ouwe!’) door 15-jarige rukkertjes die wiet krijgen van hun 18-jarige vriendjes. Om nog maar te zwijgen van de keren dat ik bijna van m’n sokken ben gereden door petmans die hangend in het midden van z’n zwarte gespoilerde Golf met een kruidensigaret in de bek denkt met 80 kilometer per uur door de binnenstad te kunnen scheuren. En die ook nog steeds niet doorheeft dat Tiësto plastic kutmuziek maakt.

Daarom zeg ik dus: legaliseren. Verhoog de minimumleeftijd maar naar 21 (dan komen de jongetjes een beetje in de buurt van de leeftijd dat ze er mee om kunnen gaan) en verbied het blowen op straat. Betutteling m’n reet, dit is pure overlast!

Niemand vind het normaal als een puber zo stoned als een garnaal blikjes Red Bull door de woonkamer flikkert, oma de rattenkuttenkanker (sorry, maar ik verzin dit niet zelf) toewenst en de prullenbak in de fik steekt om vervolgens te proberen de brand weer uit te pissen. Maar als het bij mij voor de deur gebeurt dan hoort dat bij het gedoogbeleid en daar willen we nog wel een tijdje mee doorgaan. Ik dus niet, ik ben er helemaal klaar mee. En gedogen blijft de meest angstige vorm van politiek die er is. Neem verdomme een beslissing, daar zitten jullie toch voor?

Be Sociable, Share!

Comments


 • Michael  –  February 28, 2010 at 06:05pm  – 

  Gedogen slaat inderdaad nergens op. In het geval van die lamzakken voor je deur klinkt het als een slap excuus om dat soort tuig niet aan te hoeven pakken. Ik leef me je mee.

 • Jooper  –  February 28, 2010 at 10:01pm  – 

  @Michael
  Alleen een beetje jammer dat degenen die zich de komende tijd gaan buigen over het gedoogbeleid al even grote lamzakken zijn als het volk dat voor m’n deur rondhangt…

 • Mootje  –  March 1, 2010 at 11:38am  – 

  En als je een aantal keer het woord kanker gebruikt in je “gesprek” (wat daar dan voor doorgaat), dan moet je gestraft worden! Laat die gasten (jongens en meisjes) maar eens een dag voor iemand zorgen die kanker heeft, misschien krijgen ze dan enig idee waar ze het over hebben! En dan al die troep op de grond terwijl ze NAAST een prullenbak zitten!! Bah, ik ben ze zat! Waar zijn en wat doen die ouders?

 • Mootje  –  March 1, 2010 at 11:46am  – 

  En dan al die politieke marktkraampjes in het centrum met slap lullende “politici” (sorry, maar u kent mij NIET) die je een flyer aan willen smeren….ga verdomme eens de buurt in! Misschien staat je eigen kind er wel met een blowtje in zijn hand zijn hersens weg te blazen. Ehh, ik ben een beetje boos denk ik, sorry.

 • Jooper  –  March 1, 2010 at 01:13pm  – 

  @Mootje
  Precies! En check eens de verkiezingsprogramma’s van al die partijen die zo fanatiek foldertjes uit lopen te delen; ze willen allemaal precies hetzelfde, of je nou op de site van D66, VVD of de lokale partijen kijkt! Vraag me af of dat in alle Nederlandse gemeenten zo is…

 • Mootje  –  March 1, 2010 at 04:24pm  – 

  @Jooper
  Nah, ik sla die sites ff over als je het niet erg vindt. Ik heb die mensen persoonlijk in de stad gezien en horen blaten. Ik heb al gegeten én gedronken.

 • Michael  –  March 1, 2010 at 08:18pm  – 

  Ja, we moeten nog kiezen deze week, maar wie neemt de tijd om al die programma’s door te nemen? Ik niet. Ik ben afhankelijk van wat de stemwijzer me wijsmaakt, maar dat schijnt ook niet al te betrouwbaar te zijn. En wat zou een goede oplossing zijn om dat soort hangjongeren te neutraliseren? Vragen, vragen. Eerst maar eens een kopje koffie, dan denken we verder.

 • Josephine  –  March 1, 2010 at 08:25pm  – 

  Legaliseer alle drugs, verkoop het voor dezelfde prijs als een fles jenever. Ben je van heel het gelazer af, van de teler tot en met de gebruiker. Geen drugsbaronnen meer en de teler krijgt gewoon het volle pond. Ieder z’n deel! Zal ik dan maar de Heineken van de LSD worden???

 • Jooper  –  March 1, 2010 at 08:58pm  – 

  @Josephine
  Mijn zegen heb je! Wel oppassen voor Holleeder hoor…

 • karin r.  –  March 9, 2010 at 01:28pm  – 

  los van dat alles, ik vind het ontzettende stinktroep waar ik niet in wil walmen!

 • Marie  –  April 2, 2012 at 07:09am  – 

  Is dat ding nou echt wel zo flex? Je moet echt hard wennen als je over wilt spapten. En er is niet eens een goed msn programma voor. En je kan voor het zelfde geld kan je een laptop halen met veel betere hardware.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>