class="single single-post postid-1784 single-format-standard"
V ^

Never mess with a vinylrukker

$

8 februari 2010
“All vinyl in good playing condition”. Ja, m’n reet.

Op de trap naar mijn appartement stond een plat vierkant stuk karton met mijn naam erop. Na lang speuren had ik hem eindelijk gevonden: een vinylexemplaar van mijn favoriete Van Morrison-album ‘Veedon Fleece’, en een week of twee na de bevestigende muisclick was het pakje afgeleverd. Besteld bij een Amerikaanse Ebay-verkoper en in goede staat. Tenminste, dat dacht ik.

Zowel buiten- als binnenhoes deden denken aan Patricia Paay: de buitenste cover moest met lijmresten en een nietje bij elkaar gehouden worden. De binnenhoes was vergeeld en gescheurd, vouwde zich zonder aanwijsbare reden open en liet teveel van de binnenkant onbedekt. Het vinyl was zo mogelijk nog erger. Vette vingers, krassen en een groef zo vies en versleten dat je je naald er voor geen goud in laat zakken.

Sommige verkopers op ebay denken weg te komen met dit soort vuiligheid. Als dit een plaat in goede speelconditie is dan was Hazes de laatste weken van zijn leven ook in Olympische topvorm. Maar dit gaat niet gebeuren, no fucking way, this is war, motherfucker! Binnen een halve minuut was mijn Acer opgestart en een dreigmail was de deur uit: reageer binnen een dag of sterf aan negatieve feedback. Nobody fucks with Jooper. I want my money back!

Tot de tanden gewapend ging ik verder met mijn strategie. Never mess with a vinylrukker! Woest startte ik twitter op en tweette tweets waar Osama bin Laden van zou sidderen in zijn grot.

“De ebay-verkoper die me een Van Morrison-plaat als ‘in mint condition’ heeft verkocht verdient een nekschot, wat een turflul.”

Zo, dat was er uit. Alsof het nog niet genoeg was deed ik er een schepje bovenop.

“Alleen in de eindgroef zit geen kras. De hoes is in staat van ontbinding.”

Zo, dat was dat. Mocht Rud5buoy, zoals de vinyloorlogsmisdadiger zich noemt, deze slag te boven komen dan heb ik nog altijd het ultieme wapen, vernietigend als een nucleaire raket: ik schrijf er een blogje over. Dat zal hem leren.

Be Sociable, Share!

Comments


 • Zeke  –  February 9, 2010 at 11:00am  – 

  Dat heet ‘vintage’…

 • Mike's Webs  –  February 9, 2010 at 11:34am  – 

  Kun je slechte shit niet terugsturen met e-Bay? Nog nooit wat besteld daar, dus weet niet hoe ‘t werkt. Je kunt zeker wel comments achterlaten op zijn profielpagina?

  Zo te lezen woont hij niet in de buurt die Rud5buoy, anders zouden we even bij hem langs kunnen gaan om te zien of dit schijfje vinyl ‘in good playing condition’ nog zo lekker speelt als we hem in zijn anus hebben geschoven.

  In ieder geval: balen.

 • Jooper  –  February 9, 2010 at 11:50am  – 

  @Zeke
  Ik ben ‘vintage’, die plaat is versleten.
  @Mike
  Bij een aankoop via Ebay kan je een dispute melden bij Paypal en negatieve feedback geven, daar zijn verkopers over het algemeen nogal huiverig voor. Heb dit 3 keer moeten doen en ook 3 keer m’n geld teruggekregen. In dit geval ga ik eerst proberen het rechtstreeks via de verkoper terug te krijgen. Hij moet zich schamen dat hij dit verkoopt. Overigens blijft Veedon Fleece wel een hele lekkere plaat :-)

 • Peter de Kock  –  February 9, 2010 at 07:33pm  – 

  Wat een teleurstelling lijkt me dat, balen gewoon. Heeft de vinyl-industrie jou nog niet gevraagd voor PR? Je klinkt namelijk als een echte liefhebber van het spul. Rud5buoy zal uit Nederland weinig klanten meer krijgen lijkt me.

 • Mike's Webs  –  February 9, 2010 at 09:23pm  – 

  @Zeke: Vintage, is dat niet de politiek correcte term voor bejaarden?

 • Jooper  –  February 9, 2010 at 09:35pm  – 

  @Mike
  En bedankt. Zit ik mezelf hier tot vintage te upgraden, krijgen we dit :-(
  @Peter
  Het gevoel van een mooie hoes met full-size artwork is toch net ff anders dan het plastic doosje van de cd. Daarbij dwingt het ritueel van een lp je om op z’n minst een volledige kant van een album te beluisteren in plaats van de losse nummers in een afspeellijst of de cd-wisselaar op shuffle. Hoewel ook dat weer z’n charme heeft. Maar ik wacht inderdaad nog op de financiële injectie van de vinylindustrie…

 • Mike's Webs  –  February 9, 2010 at 09:42pm  – 

  @Johan: Volgens mij val jij voorlopig nog niet onder de noemer bejaard, tenzij ze de grens zonder dat ik het weet ver naar beneden hebben opgeschroeft. Met alle tienersterretjes dankzij YouTube en Idols die op hun 25ste zijn opgebrand is dat misschien nog niet eens zo gek idee. :)

 • Mike's Webs  –  February 9, 2010 at 09:44pm  – 

  @Jooper: damn, naar beneden kun je niets OPschroeven waarschijnlijk, Nou ja, je snapt wat ik bedoel…

 • Jooper  –  February 9, 2010 at 10:27pm  – 

  @Mike
  Naar beneden opschroeven, naar boven neerschroeven, het is mij om het even. Ik begrijp in ieder geval wat je bedoelt.

 • Peter de Kock  –  February 10, 2010 at 08:49am  – 

  Ik zou niet wachten op een financiële injectie van de vinylindustrie Jooper. Jij kunt die vinylindustrie zijn :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>