radio7

Soms heb je zo´n periode. Dan is het geen weer om naar de dierentuin te gaan, je katten liggen continu lamlendig voor pampus en als je je camera richt op een mens vliegt er serviesgoed in je richting. Tsja, wat doe je dan? Waar moet je in Godsnaam foto´s van maken?

De juf zou zeggen: “Ga maar iets voor jezelf doen”. En dat heb ik gedaan. Een beetje klootviolen met een platenspeler, de versterker, de camera, Marvin Gaye op de pick-up en Get It On!

DSC07061-5

DSC07065-5

DSC07062-5

PICT_20160125_190341-5

gaap

gaaptxt

Heel veel woorden ga ik er niet aan vuil maken, want ik ben slaapverwekkend. Je hoeft maar naar me te kijken en je ogen worden zwaar. Laat staan dat ik tegen je ga praten. Ogen dicht en negeren die vent, met z’n camera… Even lekker uitrekken, stevig gapen en dan languit op de bank. Of op de vloer. In het gras. Maakt niet uit waar. Met je ogen dicht heb je het minste last van hem. Dus welterusten.

japie

 

japiek22

De natuur is soms bikkelhard. Het ene moment irriteer je iedereen nog helemaal de kolere met je eindeloze getjirp (ja, zo heet dat). Een paar tellen later krijg je een hijs voor je harses van een kater met een lelijk hoofd en een half oor, want die was er ook wel klaar mee. En daar lig je dan. Te wachten om uit elkaar getrokken te worden door een horde overijverige mieren. En dat sucks.

kinders

Afgelopen weekend werd in Deventer voor de 25e keer het Dickens Festijn gehouden. Wij wisten 24 jaar lang van niks, maar dit jaar werden we er voor de eerste keer over getipt. En dus besloten we te gaan. Heel de stad was in kerststemming, half Deventer liep in klederdracht en dus was het erg gezellig.

Voor mij was het een mooie gelegenheid om eens ongegeneerd de camera bij iedereen in z’n snufferd te duwen. Het resultaat: veel mooie mensen die verkleed, maar toch helemaal zichzelf waren. Waaronder een buitengewoon humeurige Scrooge, die zelfs tegen zijn collega´s van de organisatie volledig in z´n rol bleef: ¨Hoezo of ik een beetje wil doorlopen, zodat iedereen me kan zien? Je moet zelf doorlopen. Ben jij een meisje? Echt? Ik hou niet meisjes.¨ Om een lang Dickens-verhaal kort te maken, het was een mooie dag.

DSC06561-3

DSC06657-2

DSC06689-2

DSC06602-3

DSC06594-2

DSC06683-2

DSC06686-2

frkbts2blk

Eigenlijk was het een Sinterklaas-suprise, maar helaas werd de koptelefoon te laat bezorgd. Toen besloten we niks aan kerst te doen, dus werd het gewoon zomaar een cadeau. Maar dit knutselwerk vind ik zelf te leuk om helemaal niks mee te doen. Wat je er dan mee moet doen? Online zetten natuurlijk!

frkbts2